Informacije za roditelje

Da li je obavezno mjerenje temperature prije polaska u školu?

Roditelji su obavezni izmjeriti temperaturu djetetu prije polaska u školi i zabilježiti temperaturne vrijednosti u evidencioni list. Učenik evidencioni list nosi u školu. Škola zadržava pravo mjerenja tjelesne temperature bezkontaktnim toplomjerom. Škola nije obavezna mjeriti tjelesnu temperaturu učenika, ali to pravo zadržava.

 

Dijete mi je kući i ima temperaturu, kako dalje postupiti?

Roditelj učenika koji ima povišenu temperaturu ili druge simptome koje ukazuju na pojavu COVID-19, obavještava razrednika i ljekara porodične medicine o toj činjenici, a učenik ostaje kod kuće i slijedi uputstva ljekara. Razrednik učenika proslijeđuje informaciju Operativnom timu i školskom pedagogu.

 

Zadržavanje roditelja u školi

Prilikom dovođenja ili odvođenja učenika u školu, roditelji se ne trebaju duže zadržavati u školskom dvorištu. Oni dovode ili odvode učenike do ulaza uz obavezno održavanje fizičke distance i, u pravilu, ne ulaze u školu.  Roditelj može ući u školu ukoliko ima prijeku potrebu (u slučaju pratnje učenika sa posebnim potrebama i sl.), s tim da se zadržavanje roditelja u školi svede na minimum.

 

Kako mogu dobiti informacije o djetetu?

Informacije i konsultacije sa roditeljima, tokom trajanja online nastave, mogu se obavljati isključivo telefonskim putem, e-mail komunikacijom ili putem video linka u utvrđeno vrijeme za konsultacije od strane razrednika.

 

Da li ocjene koje učenik dobije tokom realizacije online nastave validne?

Ocjene koje učenik dobije tokom realizacije online nastave je validna i relevatna, te se kao takva uzima u obzir pri utvrđivanju zaključne ocjene.