Richmond Park International Secondary school u Tuzli

Richmond Park International Secondary school u Tuzli

O nama

Naša misija je priprema učenika za savremeno i kvalitetno obrazovanje u sigurnoj i saradničkoj atmosferi. To je moguće postići samo kroz kvalitetan Nastavni plan i program, sa snažnim naglaskom na prirodnim i informatičkim naukama. Richmond Park obrazovne institucije vjeruju da učenici mogu postići puni potencijal jedino ako se osjećaju sretni, sigurni i zaštićeni. Stoga, naše škole funkcioniraju kao proširena porodica i osiguravaju da Vaše dijete dobije odgoj, podršku i obrazovanje kako bi ispunili Vaša očekivanja.

Mi smo jedna od nekolicine obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini koja nudi nudi jedinstven Nastavni plan i program uz intenzivno izučavanje engleskog jezika. Ponosimo se kvalitetom našeg modela obrazovanja koji kombinira nacionalne vrijednosti i tekovine sa savremenim i modernim pristupom. S više od 1500 učenika koji trenutno pohađaju jednu od naših 13 škola, vjerujemo da Richmond Park škole pružaju mladim ljudima najbolji početak za svijetlu budućnost.

Odgojno-obrazovni proces se odvaja i na engleskom i na maternjem jeziku u moderno opremljenim učionicama, kabinetima i labaratorijama. Škola uključuje cjelodnevni boravak te pored redovne nastave nudi i mnogo vannastavnih aktivnosti. U slobodno vrijeme učenicima su na raspologanju multimedijalni prostor, sportski sadržaji te informatički centar. Školska atmosfera odražava prijateljsko i cjelovito okruženje koje potiče kreativno izražavanje i želju za učenjem.

Roditelji su uključeni u život škole te imaju jasnu sliku o kontinuitetu obrazovnog procesa. Svi objekti unutar škole su pod video nadzorom. Naši učenici postižu zavidne rezultate na svim nivoima takmičenja iz godine u godinu. Richomd Park škole u Tuzli su prve i jedine na području tuzlanskog kantona koje su počele sa korištenjem aplikacije elektronskog dnevnika. SchoolMind je online aplikacija za vođenje Razredne knjige u elektronskom obliku. Aplikacija je prilagođena obrazovnom sistemu osnovnih i srednjih škola Federacije BiH. SchoolMind sadrži informacije o ocjenama, izostancima i raznim nastavnim procesima u toku školske godine. Sjedište škole je u ulici Slavinovićkog odreda bb. Za sve informacije možete nas kontaktirati na kontakt telefion: 035/951-315 ili putem e-maila: tuzla@rps.edu.ba.

Prezentacija škole:

Dobro došli u virtualni obilazak Richmond Park kampusa u Tuzli!

Za sve one koji trenutno nisu u mogućnosti da nas posjete pripremili smo nešto sasvim novo – 3D šetnju hodnicima, učionicama i igralištem naše ustanove.

Naša ustanova pod svojim okriljem radi na tri nivoa: Predškolska ustanova Richmond Park, Richmond Park Međunarodna osnovna škola i Richmond Park Međunarodna srednja škola.

Zavirite u učionice i kabinete naše škole, koji su multimedijalni i moderno opremljeni. Upoznajte prostor u kojem naši školarci marljivo uče i rade, uspješno primjenjujući naučeno i u praktičnoj nastavi!

Istražite nauku u kabinetima fizike, hemije i biologije, pogledajte kartu svijeta i saznajte više o starim vremenima u kabinetima geografije i historije, naučite poneku stranu riječ u kabinetima engleskog, njemačkog i turskog jezika ili, pak, uživajte u atmosferi bh. kulturno-umjetničkog nasljeđa u kabinetu BHS jezika i književnosti. Za ljubitelje brojeva tu je kabinet matematike, a za mlade IT stručnjake i kabinet informatike.

Za kraj vas vodimo u prostorije za slobodno vrijeme i sportske terene, a naš virtualni obilazak završavamo laganom šetnjom školskim dvorištem.

Uživajte u ovim kadrovima!

 

Web stranica:
www.tuzla.rps.edu.ba

Kontakt informacije:

Adresa: Slavinovićkog odreda bb, 75000 Tuzla

Email: tuzla@rps.edu.ba

Broj telefona: 035/951-315