Internacionalna poslovno-informaciona akademija

 Internacionalna poslovno-informaciona akademija

O nama

Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla osnovana je 2014. godine i prva je  domaća privatna visokoškolska ustanova u Tuzli.

Uz praktičnu nastavu, obaveznu stručnu praksu, visok nivo znanja i stručnosti akademskog kadra obrazuje i pruža podršku mladima u razvoju njihovih ideja, te ih adekvatno priprema za tržište rada.

IPI Akademija ima i aktivno studentsko udruženje – Studentski klub IPI Akademije, a studenti su do danas, svojim radom i trudom ostvarili brojne rezultate po kojima su postali prepoznatljivi. Kao visokoškolska ustanova podstičemo poduzetništvo, a dokaz tome je i novootvoreni Student HUB @ipia, dizajnerski uređen prostor, namijenjen studentima, gdje uz najsavremeniju opremu i mentorsku podršku mogu besplatno razvijati i implementirati svoje ideje i poslovne planove.

Na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji možete upisati trogodišnje studijske programe (180ECTS) iz oblasti: Informacionih tehnologija, Tržišnih komunikacija, Savremenog poslovanja i  informatičkog menadžmenta; ili četverogodišnje studijske programe (240ECTS): Informatika i računarstvo, Računovodstvo i finansije.


„Prateći globalne trendove, svakodnevno širimo mrežu poznanstva sa drugim visokoškolskim ustanovama i ostvarujemo saradnju sa međunarodnim visokim školama i univerzitetima, u cilju poboljšanja kvaliteta našeg rada, ali i što boljih prilika za naše studente i profesore. Imamo niz ostvarenih saradnji sa poslodavcima i omogućavamo studentima obavljanje stručne prakse, te lakše uključivanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada, opravdavajući naš slogan – studij po mjeri poslodavca.“ dr. sc. Damir Bećirović, direktor IPI Akademije.

UPIS U TOKU!

 

Studijski program

Web stranica:

www.ipi-akademija.ba

Društvene mreže:

Instagram profil: https://www.instagram.com/ipi_akademija/

Facebook profil: https://bs-ba.facebook.com/ipiakademija/

Youtube profil: https://www.youtube.com/channel/UCK0FwOGEVWpRoYuXt038edw/

Linkedin profil: https://www.linkedin.com/school/ipiakademija/

Kontakt informacije:

Adresa: Kulina bana br. 2 ,7500 Tuzla

Email: info@ipi-akademija.ba

Broj telefona: 035  258 454